Ameland Vertel en klootschietclub

BALLUM – Ameland Vertel! was door de Klootschiet gevraagd een paar verhalen te vertellen, geïntegreerd in een fietstocht. Dat werd de Vertelfietstocht die op Roosdunen begon met een verhaal van Tzeitl Locher over de potvisstrandingen op Ameland. Via het schelpenpaadje belandde de groep op de betonnen bank met overkapping, een ideale vertelplek voor als het een beetje spat, en dat deed het af en toe. Daar vertelde Pieter Jan Borsch over een schipbreuk en over het schip vol graniet en op de Engelsmanduun vertelde hij over De Valk en waarom Bliekeduun nu Engelsmanduun heet. Via de vuurtoren en langs het bos ging de route verder over de Badweg naar het beeld van Hidde Dirks Kat. Daar vertelde Jeanet de Jong het verhaal van Jantje Jans, de vrouw van de commandeur.

Ameland Vertel!

Wilt u ook genieten van een verhaal of een selectie van verhalen door Ameland Vertel! ?

Neem dan hier een kijkje en neem contact op met Dimphy Timmers (06 24 630 318).

Wadden Vertel Festival

Op 15, 16 en 17 november organiseert Ameland Vertel! het Wadden Vertel Festival, waar de vertellers hun verhaal zullen en waar ook vertellers van andere Waddeneilanden zijn uitgenodigd om in hun dialect te vertellen.

Kijk voor het Wadden Vertel Festival op www.waddenvertelfestival.nl, ook te volgen via Twitter (@WaddenVertelFestival en #WVF2019), Facebook (AmelandVertel) en Instagram (waddenvertelfestival).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *