Ameland te kijk gezet

DOKKUM – Albert Huizeling is aanwezig in Dokkum bij de demonstratie tegen Zwarte Piet en de demonstratie tegen anti-Zwarte Piet. Voor de goede orde, Albert Huizeling is vóór Zwarte Piet, hij knokt voor behoud van de traditie. Hij staat in het Algemeen Dagblad, met foto en krasse uitspraak.

In het AD laat hij opschrijven: “Die lui schoppen we het liefst zo snel mogelijk weer de Afsluitdijk over.’’ 'Die lui' zijn de demonstranten die onder politiebegeleiding met enkele bussen vanuit het westen naar Dokkum reden om daar alsnog te demonstreren tegen de figuur van Zwarte Piet. Bij de landelijke intocht, twee weken geleden, werden ze gehinderd in hun demonstratierecht en konden ze door de blokkade van Friese toegangswegen geen gebruik maken van de vergunning die gemeente Dongeradeel had afgegeven. Huizeling vervolgt: “Wij laten niemand hun wil opleggen. En zeker de mensen uit de Randstad niet.’’

De Amelander zet daarmee Ameland te kijk als onverdraagzaam, fanatiek en gewelddadig eiland dat iets heeft tegen de Randstedelingen. Het is een andere insteek dan hoe Ameland zich volgens gemeentelijk beleid wil profileren, als een eiland voor iedereen, gastvrij en vriendelijk.

lees hier het artikel in het AD met de uitspraak en foto van Huizeling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *