Ameland strand weer schoon

NES – De laatste dagen van  augustus was de MyBeach Cleanup op het Amelander strand. Pieter Jan Borsch heeft al het verzamelde afval van MyBeach Cleanup Etappe 29 en 30 op Ameland gestort en gewogen bij Gemeente Ameland. Het resultaat mag er zijn: er is vrijdag 500 kg en zaterdag 300 kg opgehaald! Borsch: “Uit beide gewichten blijkt dat ons strand veel schoner is dan elders. Dit viel de medewerkers van MyBeach beide dagen ook al op.”

Behalve Borsch waren Piet Bijker, Gerben Brouwer, Paul Metz, Anton Kiewiet en Piet Metz namens de Juttersvereniging en Aron Wiegersma en Tim IJnsen namens de Burgemeester Walda Scholengemeenschap op het strand om te helpen. KNRM Nes Ameland en Gwendolyn Tideman namens De Buren van Nes helpen mee.

In twee dagen zijn kilometers Amelander strand schoongemaakt.

De Buren van Bedankt Stichting Noordzee, de Juttersvereniging, BWS, KNRM en Gemeente Ameland voor het mede mogelijk maken van MyBeach 2014.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *