Ameland stijgt weer

BALLUM – Ameland bleef van 11 tot 31 maart stabiel wat betreft het aantal positieve coronatesten, maar sinds 1 april zit de stijging er weer in. In een paar dagen tijd kwamen er drie positieve testen bij. De Veiligheidsregio's adviseren om met Pasen zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen te reizen als dit noodzakelijk is en zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Veiligheidsregio Fryslân: "De huidige coronamaatregelen gelden ook tijdens Pasen, de Ramadan en Koningsdag. Dat is voor veel mensen moeilijk, maar noodzakelijk om coronabesmettingen tegen te gaan." Wie de volle boten naar de Waddeneilanden ziet weet dat de oproep om alleen te gaan reizien als dit nodig is niet wordt gehoord. De Veiligheidsregio verspreidt speciaal voor de bezoekers aan de eilanden een informatieblad voor de mores aan boord van de veerboot, waarin wordt gevraagd drukte te vermijden, looproutes te volgen, voor en na de reis de handen te wassen, afstand te houden, een mondkapje te dragen, voor je op reis gaat te eten en aan boord zoveel mogelijk op je plaats te blijven zitten. 

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *