Ameland sponsort FC Groningen

GRONINGEN – Ameland gaat haar naam op de shirts van FC Groningen voetballers laten drukken. Het eiland wil met shirtreclame haar naamsbekendheid vergoten.
De contacten tussen de FC en Ameland zijn gelegd via directeur van de voetbalclub Hans Nijland, burgemeester Albert de Hoop en directeur VVV Pieter Smit. Nijland komt regelmatig op het eiland voor bezoek. Zijn vrouw Marieke is op Ameland opgegroeid.
Maandagavond besliste de raad dat er  € 150.000 gemeenschapsgeld in een promotiepot gestopt wordt. De Stichting Ameland Promotie (SAP), die dinsdag de eerste vergadering had, rekent op nog een keer dat bedrag van de eilander ondernemers. Het is nog niet bekend welk deel van dat promotiebudget naar FC Groningen gaat.
Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag werd met geen woord gerept over de shirtreclame op de Groningse voetbalshirts. Dinsdag is het onderwerp aan de orde geweest, zegt SAP bestuurslid Jan Verbiest. Verbiest zit namens de gemeente in het bestuur van de promotiestichting. Het bestuurslid geeft aan dat hij geen verdere mededelingen over deze kwestie mag doen en dat we de persconferentie van vrijdag af moeten wachten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *