Ameland.nl op uit-shirts van FC Groningen

HOLLUM – Ameland.nl staat met witte letters op de rugzijde van het groene FC Groningen shirt. De eredivisie spelers dragen dit tenue tijdens uit-wedstrijden. Voor drie jaar is Ameland sponsor van FC Groningen en betaalt daarvoor 170.000 euro in het eerste jaar en daarna 180.000 en 190.000 euro. Ameland verwacht daar 10 % meer toeristische besteding voor terug.

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland presenteerde het shirt vrijdagmiddag in strandpaviljoen The Sunset bij Hollum op Ameland samen met burgemeester Albert de Hoop en VVV directeur Pieter Smit. Het is niet de gemeente of de VVV die het geld betaalt maar de Stichting Ameland Promotie. De promotiepot van de SAP is gevuld met € 300.000. De helft daarvan is afkomstig van gemeente Ameland en de rest wordt bijgedragen door de ondernemers van het eiland. Voorzitter Theo Pijpers tekende samen met Nijland het contract.

De overeenkomst houdt tevens in dat FC Groningen via de Stichting Meer dan Voetbal sportprojecten op Ameland gaat organiseren waar de scholen en verenigingen bij worden betrokken. Het is deze maatschappelijke component van de overeenkomst die voor de onderhandelaren Albert de Hoop en Pieter Smit de doorslag heeft gegeven met de FC in zee te gaan.

Dat Ameland als Fries eiland een Groningse eredivisieclub sponsort noemt Albert de Hoop "sportief de bal afnemen". Er zijn contacten met FC Heerenveen geweest maar deze club had geen ruimte op de shirts voor een nieuwe sponsor. “Juist in sportiviteit moet je over provincie grenzen heen stappen,” meent de burgemeester.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *