Ameland Scoort voor gezondheid

HOLLUM – Samen met de selectie van FC Groningen scoorde Ameland maandag 23 maart weer voor gezondheid. Scoren voor Gezondheid is een project dat kinderen en jongeren wil aanzetten tot een gezonde levensstijl. Meer bewegen en gezond eten is de boodschap. En dat doen de kinderen van de basisscholen van het eiland. Deze keer deden BWS leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 ook mee.

Ameland is gekoppeld aan de selectie van FC Groningen. Al drie keer eerder kwam de spelersbus naar het eiland. De hele dag doen de profvoetballers en hun trainer oefeningen met de kinderen.

Tussendoor mogen de kinderen de FC voetballers het hemd van het lijf vragen. “Wilde je altijd al voetballer worden?” vraagt de een, “Hoe oud was je toen je begon met voetballen?” vraagt een ander. “Wat zijn de nadelen van profvoetballer zijn?” wil een van de kinderen weten. De mannen geven overal geduldig antwoord op.

Aan het eind van de middag trappen ze in verschillende groepjes met elkaar een balletje.

>>>kijk hier voor meer foto's van Scoren voor Gezondheid

>>>lees hier over Scoren voor Gezondheid in November 2008

>>>lees hier over de start van het project

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *