Ameland rijdt op aardgas

BALLUM – De buitendienstmedewerkers van gemeente Ameland testen vanaf dinsdag 17 april  twee weken lang een nieuwe Citroën Berlingo die op aardgas rijdt.
De gemeente wil in de loop van dit jaar twee nieuwe bedrijfswagens aanschaffen. De ervaringen met deze testauto trekken de gemeente al of niet over de streep om auto’s op aardgas aan te schaffen.
Rijden op aardgas is beter voor het milieu omdat de auto’s minder vervuilende stoffen uitstoten dan voertuigen die op benzine, diesel of LPG rijden. Bovendien is het goedkoper en zijn de auto’s stiller.
Autobedrijf Douma in Leeuwarden stelt voor deze test de Citroën Berlingo beschikbaar. De auto zal op Ameland herkenbaar rondrijden; hij is voorzien van stickers met de tekst ‘Ik rijd op aardgas’ en het logo van de gemeente Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *