Ameland overhoop gehaald

NES – Ameland wordt danig overhoop gehaald, maar wat er uit tevoorschijn komt is een eiland met glasvezel, veilige dijk, voldoende zand voor de kustverdediging en een opgeknapte veerdam. De eilanders en de gasten zullen er hinder van ondervinden, niet alle wegen zullen altijd toegankelijk zijn en er is zwaar verkeer te verwachten, maar in 2018 zal het eiland er dan pico bello bij liggen.

Wetterskip Fryslân, die verantwoordelijk is voor de aanpak van de waddendijk, en Rijkswaterstaat, doende met de veerdam, hebben een communicatietraject opgetuigd waarin de eilanders en badgasten van onder tot boven en van voor naar achter worden ingelicht over de projecten.

Er komt een website, nieuwsbrief, een flyer, er wordt getweet, gefacebookt, er komen hinderkaarten, fietsroutes, posters in de bus, video’s, er wordt een magazine uitgegeven, er komt een mobiel waddenbalkon met bankje en verrekijker, er komt een informatiepunt met een fototentoonstelling, liefhebbers kunnen foto’s opsturen voor een fotowedstrijd en er komt regelmatig een informatie avond. Via de media wordt er bericht over de vorderingen en in samenwerking met VVV Ameland en Natuurcentrum Ameland worden excursies aangeboden, interessant voor eilander kinderen en voor schoolkampen.

Wetterskip en Waterstaat laten weinig aan het toeval over. De dijkbouwers houden zelfs rekening met de lancering van de paardenreddingboot. Op het Suudwest komt een losvoorziening en daar zal veel bedrijvigheid zijn. Dat begint al half mei en als er een demonstratie van de paardenreddingboot is, dan gaan de medewerkers van aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht-Jansma Drachten even stoppen met hun werkzaamheden om de duizenden bezoekers bij de demonstratie niet voor de voeten te lopen.

Eén Amelander verzucht dat het wel erg veel communicatie is. ”We weten dat het hinder geeft. Laten ze gewoon hun werk doen.”

Website (in aanbouw) http://kijkopdedijkameland.nl/

Twitter @dijkameland (actief)

Facebook (in aanbouw) Kijkopdedijkameland

⇒ later meer over de projecten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *