Ameland ontvangt Quality Coast Award

BALLUM – Woensdag 27 mei heeft wethouder Will Bakema van Ameland in Noordwijk de Quality Coast Award voor Ameland in ontvangst genomen. Ameland is de eerste Friese gemeente en het eerste Waddeneiland dat dit keurmerk krijgt. Door het behalen van het keurmerk heeft Ameland internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme.

Ameland krijgt de Award omdat het de groei van toerisme weet te combineren met het behoud van natuur en cultuur. De gemeente Ameland ziet de Award als een aanmoediging om op dezelfde weg door te gaan en nog meer te investeren in het verduurzamen van het eiland en het toerisme. De komende jaren blijft de focus dan ook liggen op het verder ontwikkelen van alternatieve energiebronnen, het behoud van het (cultuur)landschap en de belangenbehartiging in internationale fora als het KIMO (een vereniging van gemeenten die aan zee zijn gelegen).

De Kustvereniging is in 2005 een Europees programma gestart dat gericht is op de ontwikkeling van een keurmerk voor kustgemeenten, onder de naam Quality Coast. Het Quality Coast programma is een aanvulling op het Blauwe Vlag programma, dat alleen gericht is op stranden en jachthavens. Op deze manier krijgt de bezoeker bredere informatie over de vakantiebestemming.

Voor het verkrijgen en behouden van de Award moet de aanvrager voldoen aan allerlei criteria zoals het behoud van de eigen identiteit, veiligheid en cultureel erfgoed. In het voor de Quality Coast Award opgestelde beleidsplan is te lezen dat Ameland hier ruimschoots aan voldoet. Dit beleidsplan kunt u lezen op www.ameland.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *