Duurzame Hyundais voor Ameland

BALLUM – Op vrijdag 27 oktober neemt Ameland twee elektrische auto’s en twee hybrides in ontvangst van Hyundai Motor Nederland. De auto’s, vier in totaal, worden ingezet als deelauto’s op Camping Roosdunen en Vakantiepark Klein Vaarwater. Hyundai stelt de auto’s kosteloos beschikbaar. Gasten van de beide vakantieparken kunnen ze gratis gebruiken. 

De overdracht vindt plaats op het gemeentehuis in Ballum, in aanwezigheid van de heer Ronald Dubbeldam, directeur van Hyundai Motor Netherlands en burgemeester Albert de Hoop. Ook de heer Jong, Jooyong en Son, Young-Sup, respectievelijk president en financieel directeur bij Hyundai Motor Netherlands, zijn bij de overdracht aanwezig, evenals de directies van Roosdunen en Klein Vaarwater. Het gezelschap van Hyundai maakt ’s middags een rondrit over het eiland.

Volgens burgemeester Albert de Hoop passen de duurzame deelauto’s perfect bij de ambities van Ameland. “We willen het eiland zelfvoorzienend maken en dat kan alleen als we naast de woningen ook het vervoer verduurzamen. Het concept van deelauto’s is daarbij ontzettend aantrekkelijk, met name ook voor toeristen. Het aanbod van Hyundai is voor ons een prachtige kans om hier nu versneld ervaring mee op te doen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *