Ameland naar Fanø en Rømø

FANØ – Ameland heeft de vriendschapsband met Fanø aangehaald en dat gebeurde formeel tijdens een studiereis van Amelander ondernemers, organisaties en gemeente. Van 9 tot 11 september reed een SC Heerenveen-bus vol naar de Deense Waddeneilanden en lieten de Amelanders zich informeren en inspireren door Deense bestuurders, organisatoren en ondernemers.

Inspirerende onderdelen van die reis zijn beschreven op Waddenpost. Daar staan berichten, foto's en filmpjes over de zeehonden van Esbjerg, de huizen met een tuintje op Fanø en het strand, dat er zo hard is als beton.

Kijk onder Denemarken naar Fanø en Rømø of tik het zoekwoord Esbjerg in om meer over de wetenswaardigheden van die reis te lezen. Lees over de Atlantic Wall, de veerboot en de stormvloed, lees over de gelijkenissen en de verschillen, over de festivals (er volgt nog een post over het Breifestival van Fanø waar zo'n tienduizend breisters en breiers op af komen), het korte seizoen en de vakantiehuizenverhuur, over werkgelegenheid en de hoge inkomens.

En lees over de vriendschapsband tussen Fanø en Ameland en de handtekeningen die onder het convenant zijn gezet. 

via deze link kom je op Waddenpost

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *