Ameland mag na 16 jaar Nagtegaal betalen

NES – De zaak speelt sinds 1992 en eindelijk kan Barend Nagtegaal van voorheen Garage Nagtegaal aan de Reeweg in Nes een schadevergoeding tegemoet zien. Gemeente Ameland is door de Raad van State veroordeeld tot het betalen van 6.000 euro aan de voormalige garagehouder. Daarnaast moet de gemeente de proceskosten betalen.

Nagtegaal maakte destijds bezwaar tegen vestiging van een benzinepomp op slechts enkele tientallen meters van zijn pomp. Gemeente Ameland had de bouwvergunning voor de nieuwe pomp niet af mogen geven, oordeelde de Raad van State in 1996, want het bouwplan was in strijd met het bestemmingsplan. Nagtegaal maakte bezwaar, stelde beroep in en vroeg schadevergoeding dat Ameland niet van zins was te betalen. Tot driemaal toe procedeerde Nagtegaal tot aan de Raad van State. Intussen was het pompstation aan de Achterdijken gerealiseerd en had de gemeente achteraf de bestemming van de grond via een artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gewijzigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *