Ameland lage rioolwatermeting

Geplaatst op: 05 januari 2021 - Categorie: Gemeente & Politiek

Curve van Ameland op allecijfers.nl

BALLUM – Sinds 2 januari 2021 staat Ameland op een totaal van 124 positief geteste eilanders. In vier dagen is er geen nieuwe besmetting bij gekomen. In de statisieken van GGD Fryslân komen nog geen ziekenhuisopnames in voor, terwijl er toch al een aantal eilanders in het ziekenhuis hebben gelegen of nog liggen.

Het aantal virusdeeltjes dat tijdens de laatste rioolwatermeting op Ameland gemeten is blijkt op 3 januari veel lager dan twee weken eerder. Dat stemt positief.
De gemiddelde aantal virusdeeltjes per 100.000 inwoners is rond de jaarwisseling 101,52, twee weken eerder was dat 421,53 meer. In de week van 5 tot 11 oktober werd zelfs een waarde van 1069,27 gemeten. De waarde daalde tot eind november en liep daarna weer op. De waarde van begin januari is ongeveer gelijk aan eind november. Hij zou verder kunnen dalen, maar er kan in de nasleep van Oud en Nieuw ook weer een piek ontstaan. Dat zullen de komende dagen laten zien.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?