Ameland lage rioolwatermeting

BALLUM – Sinds 2 januari 2021 staat Ameland op een totaal van 124 positief geteste eilanders. In vier dagen is er geen nieuwe besmetting bij gekomen. In de statisieken van GGD Fryslân komen nog geen ziekenhuisopnames in voor, terwijl er toch al een aantal eilanders in het ziekenhuis hebben gelegen of nog liggen.

Het aantal virusdeeltjes dat tijdens de laatste rioolwatermeting op Ameland gemeten is blijkt op 3 januari veel lager dan twee weken eerder. Dat stemt positief.

De gemiddelde aantal virusdeeltjes per 100.000 inwoners is rond de jaarwisseling 101,52, twee weken eerder was dat 421,53 meer. In de week van 5 tot 11 oktober werd zelfs een waarde van 1069,27 gemeten. De waarde daalde tot eind november en liep daarna weer op. De waarde van begin januari is ongeveer gelijk aan eind november. Hij zou verder kunnen dalen, maar er kan in de nasleep van Oud en Nieuw ook weer een piek ontstaan. Dat zullen de komende dagen laten zien.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *