Ameland krijgt nieuwe ambulancepost

BALLUM – Kijlstra Ambulancegroep Fryslân gaat een nieuwe ambulancepost op Ameland bouwen. De post aan de Ballumerweg in Nes is te klein en de nieuwe locatie is aan de Reeweg, vlakbij de veerdam, aan de binnenkant van de dijk.

Kijlstra had eerst zijn ogen laten vallen op het vliegveld. Onder het vorige college waren er grote plannen om meer activiteit op en rond het vliegveld te creëren en een van de bedrijven die zich daar zou gaan vestigen was Kijlstra. Het huidige gemeentebestuur is veel voorzichtiger met de bebouwing van het vliegveld. Bovendien bleek een ambulancepost de zichtlijnen van de verkeerstoren te doorkruisen. Er wordt een nieuwe visie voor het vliegveld geschreven en die zal behoudend zijn, voorspelt wethouder Theo Faber. Voor vestiging van de ambulancepost aan de Reeweg zijn geen belemmeringen. Op het terrein waar de post geprojecteerd is staan een paar oude kassen. Kijlstra is inmiddels eigenaar van het perceel.

Wat er met de ambulancepost aan de Ballumerweg gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft de brandweer behoefte aan wat meer ruimte, doet de wethouder een schot voor de boeg.

Jeroen de Jong (CDA) vraagt zich nog even af of het niet een verkeersonveilige situatie wordt, daar vlak voor de veerdam. Wethouder Faber stelt hem gerust dat Kijlstra in de verkeerssituatie geen beletsel ziet en verder hebben de ambulances voor noodgevallen sirenes en zwaailichten. Alle raadsleden zijn het eens met de nieuwe plek. Het Voorstel inzake verklaring van geen bedenkingen omgevingsvergunning 'Nieuwbouw van een ambulancepost aan de Reeweg in Nes' komt als hamerstuk op de raadsagenda van 11 november.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *