Ameland is verdwenen bus zat

BALLUM – Het komt te vaak voor dat de bus in Holwerd vertrokken is voordat de boot aanlegt, vindt raadslid Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland. Wethouder Will Bakema wordt er tijdens de raadscommissievergadering wat ongeduldig van. “Dat is de zoveelste keer. Het komt nu bijna wekelijks voor.” Bij een vertraagde veerboot rijdt bus lijn 66 te vaak terug naar Leeuwarden, waardoor de reizigers vanaf Ameland geen busverbinding hebben.

Gemeente Ameland trekt elke keer aan de bel, vooral bij concessieverlenende Provincie. Bakema wil nu een onderhoud met Connexxion. Chauffeurs hebben werkvoorschriften genegeerd, ze zijn al eens op het matje geroepen, weet hij. De chauffeurs zouden moeten wachten tot de boot aanlegt en hun wachttijd veraangenamen met een kopje koffie in restaurant Land en Zeezicht op de kop van de pier. Daarover zijn gesprekken gaande, weet Bakema.

Gelukkig kan de wethouder ook positieve ontwikkelingen melden: Connexxion heeft het probleem van de volle vrijdagbus aangepakt door standaard een extra bus in te zetten.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 oktober 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *