Ameland is twee minuten stil

BALLUM – De Nationale Herdenking op vrijdag 4 mei 2012 is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen een herdenkingsbijeenkomst in Nes en in Hollum.

De bijeenkomst in Nes begint om 19.30 uur voor de Rooms-Katholieke Kerk aan de Kardinaal de Jongweg. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd. Bij deze bijeenkomst is namens het gemeentebestuur burgemeester Albert de Hoop aanwezig.

De herdenking in Hollum begint om 19.15 uur in de hervormde Kerk. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot circa 19.50 uur live te volgen op de Lokale Omroep Ameland. Bij deze bijeenkomst is namens het gemeentebestuur wethouder Will Bakema aanwezig.

>>> lees hier meer over de Dodenherdenking op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *