Ameland in trailer Redbad

BUREN – De film Redbad is klaar. Hij is in juni in de bioscopen te zien. Een deel van de film is vorig jaar opgenomen op Ameland en eilanders hebben als figuranten meegewerkt aan de rolprent. De strandscène op het eiland is in de trailer terug te vinden.

Redbad, ook wel Radboud of Radbod genoemd, leefde in de zevende en achtste eeuw en werd koning van de Friezen. Over de geschiedenis rond Redbad is de film Redbad gemaakt, met Roel Reiné als de regisseur. Reiné maakte onder meer de film Michiel de Ruyter en regisseerde vele Amerikaanse films. De film Redbad, met spectaculaire en historische scènes met honderden figuranten, vele paarden en krijgers, beleeft in 2018 zijn release. De film is een historisch epos over de kerstening, sagen en legenden rond de Friese koning.

lees hier meer over Redbad de film

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *