Ameland in Aslander

AslanderUTRECHT – Rien van den Berg schreef het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek 2012, die van 14 t/m 24 maart 2012 loopt. Bij aankoop van €12,50 aan boeken ontvangt je gratis het actieboek 'Aslander.' Zelfs Hidde Kat de walvisvaardeer, komt in het verhaal voor.

Het boek is ook in de Amelander boekhandels te verkrijgen.

Het actieboek vertelt een intrigerend verhaal. Een veerboot loopt met een schok vast op het wad. Aan een tafel op het tussendek zitten vijf mensen. Tussen hen in ligt een krant. ‘Politie staakt moordonderzoek’, meldt de kop. Eén van de vijf aan tafel, was bevriend met het slachtoffer van de moord. Hij vraagt de andere vier dringend of ze verder willen gaan waar de politie gestopt is. Hij vestigt zijn hoop vooral op Lammert Aslander, dominee in een crisis. Aslander heeft weinig trek om zich in die eilandkwestie te mengen. Maar als hij nee zegt, wint de leugen. Mag hij iemand ongestraft laten wegkomen met een moord? Aslander is het begin van een jaarlijks te verschijnen detective-serie.

 
Rien van den Berg (Utrecht, 1970) is journalist bij het Nederlands Dagblad, schrijver en dichter. Zijn debuutbundel Wakker werd in 1997 genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. In de jaren daarna trok hij het hele land door om mensen enthousiast te maken voor het lezen van gedichten. In 2002 pakte hij een nieuw groot project op: Psalmen voor Nu, een hedendaagse berijming van de psalmen, op popmuziek. Dat project nadert inmiddels zijn voltooiing. In 2008 volgde een nieuwe grote klus: het samenstellen van de Brandaan van de christelijke poëzie, een boek dat een overzicht biedt van het beste werk van christelijke dichters na de Tweede Wereldoorlog.

 
Van den Berg is de bedenker van Dat is andere taal, een televisieprogramma over streektalen in Nederland, dat in het najaar van 2012 zal worden uitgezonden door de NTR en een heel aantal regionale omroepen. Het boek dat naast die serie zal verschijnen schrijft hij met Marc van Oostendorp. Het zal in het najaar verschijnen bij uitgeverij Winkler Prins.
Aslander is het eerste deel van wat een reeks boeken moet worden rond de dominee-detective Lammert Aslander. Nieuwe delen zijn in voorbereiding. 
 
Ameland komt zowel voor in 'Aslander' als in 'Dat is andere taal.' 

>>> klik op het boek 'Aslander' om naar het blog met Boeken over Ameland te gaan

>>> lees hier overde BWS en 'Dat is andere taal'  
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *