Ameland heeft werkgroep brede school

BALLUM – De gemeente Ameland heeft een werkgroep ‘ontwikkeling brede school’ ingesteld. Deze werkgroep bestaat uit de directeuren van de scholen, vertegenwoordigers van de gemeente en een vertegenwoordiger van het Sociaal Cultureel Werk die het peuterspeelzaalwerk en kinderopvang op het eiland vertegenwoordigt.

De werkgroep heeft als opdracht aan te geven hoe het ideaalplaatje er voor de toekomst uitziet, met als doel toekomstbestendige en kwalitatief goede voorzieningen voor de jeugd op Ameland in stand te houden. Hierbij moet rekening worden gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Dit initiatief komt voort uit het Jeugdbeleidsplan 2017-2020, dat afgelopen jaar is vastgesteld.

Het beschrijven van de samenwerking tussen jeugdvoorzieningen (voorschoolse educatie, peuteropvang, kinderopvang, basisscholen en de school voor voortgezet onderwijs) op het gebied van onder meer bestuur en organisatie, personeel, financiën, huisvesting en beleid (pedagogisch en onderwijskundig) krijgt veel aandacht in het jeugdbeleidsplan.

Wethouder Piet IJnsen zit de werkgroep voor. De werkgroep zal erop toezien dat regelmatig over de voortgang wordt gecommuniceerd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *