Ameland groener en zonder Roundup

HOLLUM – Menigeen die niet van onkruid houdt grijpt naar het middel Roundup. Maar wat beweegt ons om dit gif te gebruiken als we grassprieten tussen de tegels zien groeien? Waarom grijpen we naar middelen die schadelijk zijn voor het milieu en onze eigen gezondheid? Hoe halen we het in onze hoofd om dit spul te blijven gebruiken terwijl allang duidelijk is dat het een nadelig effect heeft op onze leefomgeving. Roundup is voor luie tuinierders. Met de kennis van nu kan niemand het meer verantwoorden om het spul nog te gebruiken. Het staat nog lelijk ook, die bruine kanten langs opritten en paadjes. Omwille van een onkruidlooos tegelpaadje zetten we onze gezondheid op het spel. En dat is niet een klein beetje dom.

Toch hoor je over het spul roemen: Roundup, dàt moet je gebruiken als je groen tussen de tegels hebt. Stoepen en schoolpleinen worden ermee schoongemaakt. Duurzaam? Duurzaam gifspuiten is een sprookje. Tuincentra prijzen Roundup aan, maar er zijn ook tegengeluiden. De Tweede Kamer heeft een verbod uitgevaardigd. Het gif is daarmee nog niet uitgebannen. Daar is gezond verstand voor nodig en wat minder angst voor groen tussen de tegels.

En zout? Dat is geen goed alternatief. 

Wat dan wel? Lees hierover in het artikel dat je via aanklikken van onderstaande link kunt lezen.

lees hier over Roundup – onkruidverdelger die niet deugt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *