Ameland Gastvrij eiland

BALLUM – Bezoekers van het eiland beoordelen Ameland als een gastvrij eiland. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat studenten Leisure Management en Instituut Service Management (ISM) in opdracht van de gemeente uitvoerden.

Badgasten geven Ameland gemiddeld een 8 voor haar gastvrijheid. Duitsers geven een nog iets hoger rapportcijfer.

Ondanks dit goede resultaat zijn er een paar punten waar verbetering mogelijk is. De bussen en taxi’s zouden minder hard moeten rijden. Een aantal respondenten vindt het een manco dat ze in de rustige periode een gesloten cafetaria aantreffen zodat ze geen gehaktbal kunnen kopen. Anderen willen meer zand op het strand van Buren.

Ameland zou er wat sommige toeristen betreft goed aan doen autovrij te worden en het eiland moet de authenticiteit bewaren. Lang niet alle ondervraagden zijn tevreden over de klantvriendelijkheid van het VVV personeel en de gemeente Ameland en sommigen hebben last van jeugdgroepen.

Gemeente Ameland gaat een Gastvrijheidprijs instellen. Ze gaat gasten vragen een bedrijf voor te dragen dat de prijs verdient.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *