Ameland gastheer groots Tai Chi Chuan evenement

BALLUM – Donderdag 16 februari aanstaande zal in de raadszaal van het gemeentehuis van Ameland een samenwerkingsovereenkomst getekend worden tussen Gemeente Ameland, rederij Wagenborg en Stichting Sportpromotie Ameland om te komen tot de organisatie van het Ameland Tai Chi Chuan Festival. Dit nieuwe evenement zal voor het eerst gehouden worden op 25 en 26 maart van dit jaar.
Grootmeester Hans Lauxen van Fundamental Tai Chi zal de organisatie van het evenement verzorgen. Het evenement bestaat uit demonstraties, workshops en wedstrijden in alle stijlen Tai Chi. Hiernaast zullen de Amelander kinderen kennis maken met deze gevechtskunst in een scholenproject voorafgaand aan het festival. Het festival zal worden afgesloten met een grootse traditionele Yang stijl oefening op het strand van Nes.
Naast vorm geven aan de slogan “Ameland familie-eiland” is gekozen voor een breedtesport evenement met een grote toegankelijkheid buiten het reguliere toeristen seizoen. De initiatiefnemers hopen hiermee het vierde aansprekende sportevenement van Ameland binnen gehaald te hebben. Na het Open NK Beach Rugby in juni, het Open NK Offroad Triatlon in september en het Fries Kampioenschap halve marathon in december zal dit evenement een vaste plaats krijgen op de sportevenementenkalender van het waddeneiland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *