Ameland gaat auto’s wegslepen

BALLUM – Wegslepen van je auto gaat 200 euro kosten. Ameland heeft een wegsleepverordening opgesteld om bij hoog water auto’s van de pier te kunnen slepen.
De veerdam komt bij storm in combinatie met een hoge waterstand soms onder water te staan. De gemeente wil geen auto’s in de haven of blokkades op de weg. Drijvende auto’s en auto’s met waterschade zijn slecht voor het imago van het eiland, meent burgemeester Albert de Hoop. Bovendien wil hij milieuschade voorkomen. De kosten van het wegslepen worden verhaald op de eigenaar die zijn auto weer kan ophalen bij de Reeweg in Ballum. Ameland stuurt een rekening van 200 euro en als de auto langer dan een week bij Gemeentewerken staat komt daar 10 euro per dag bij. De wegsleepverordening is op alle wegen op Ameland van toepassen maar de gemeente gaat haar alleen gebruiken voor de veerdam.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *