Ameland en Ambon tegen BP

NES – Frank Hulsebos van Ameland en Leon de Indiaan van Ambon voeren een BP-boycot actie aan. Zij roepen inwoners van de eilanden Ameland en Ambon en inwoners van het ‘vaste land’ op om vanaf nu de pompstations van British Petroleum te mijden.

 

Afgelopen weekend werd op het Madness Festival op het strand van Ameland het startschot gegeven voor de campagne BOYCOT BP.

 

Zaterdag om 19.30 kreeg Frank Hulsebos de microfoon van de Amelander Rockband ‘High Voltage’ om de aanwezigen op te roepen voortaan niet meer bij de BP pompstations te tanken tot de laatste druppel olie uit de Golf van Mexico verdwenen is. 

De actie werd enthousiast ontvangen door het overwegend jonge publiek dat een weekend was komen surfen en kiten op Ameland. Als de surfers en kiters ergens een hekel aan hebben is het wel een vervuilde zee.

Op het strand stonden dan ook overal ‘Respect the Beach’ vuilnisemmers.

 

“Ondertussen maken wij ons als eilandbewoners grote zorgen over de veiligheid van onze kusten en stranden,” aldus medeorganisator van het eiland Ambon, Leon de Indiaan van Club Rarity Leeuwarden. 

 

“Als geen ander begrijpen wij als inwoners van wonderschone eilanden het gevaar dat er een ongeluk plaats kan vinden met dezelfde omvang als de BP tanker in de Golf van Mexico,” zeggen Frank en Leon, die gezamenlijk de actie vanaf het eiland Ameland coördineren.

 

Maandag vanaf 9.00 zijn er honderdduizenden emails verzonden via de social networks als Hyves, Facebook en Twitter.  De BOYCOT BP poster is te downloaden van de website www.shipoffools.me

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *