Ameland Drents kampioen

HOLLANSCHEVELD – Martine Kienstra reisde zaterdag 16 mei met een team van vijf Amelander meisjes naar Hollandscheveld om deel te nemen aan het Open Drents Kampioenschap Gym4Fun. En de gym- en turntalenten deden het uitmundend.

Op 18 april werd het Amelander team zesde in een deelnemersveld van 26 teams uit Friesland. Gisteren werd het team eerste en dus Drents Kampioen van de 23 deelnemende teams.

“Een geweldige prestatie!” zegt een trotse juf Martine. “Zelfs het publiek was blij voor de Amelanders, omdat zij al een dag van te voren naar de wal moesten om te overnachten bij familieleden van de meisjes. Zaterdagochtend om 7.45 uur vertrokken ze in alle vroegte naar de wedstrijd. Daarmee hadden ze al een heel lange reis achter de rug. Maar niet voor niks! Een mooie beker hebben ze gewonnen en voor iedere deelneemster was er een medaille. Prachtig en super trots!!”

Op de foto: juf Martine, Sarah Kienstra, Kirsten Kooiker, Myrthe Kooiker, Emma Kienstra en Esmée Metz.

Martine Kienstra: "Een bijzonder woord van dank aan de sponsor Rebam, restauratie Boordiensten Ameland –  Metz Buffetten, voor het aanbieden van de patat en het drinken.

Eigenaren van 'De Bakkerij', Eelze de Boer en Karen Beijaard waren, net als zovelen, trots op het gouden team dat zij van hen een gratis ijsje kregen!"

Op 6 juni doen de Amelanders mee aan de individuele wedstrijd, de Fundag in Surhuisterveen!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *