Ameland circulair? Uitnodiging voor een inspirerende avond

NES – Op donderdag 15 september organiseert de Waddencampus met medewerking van de gemeente een interactieve inspiratieavond over circulaire economie. Iedereen is welkom in De Toel: inwoners en ondernemers!

Vroeger waren de eilanden grotendeels zelfvoorzienend. Voor voedsel, brandstof en bouwmateriaal zorgden de eilanders meestal zelf. In de loop der jaren zijn we van alles gaan aanvoeren van het vasteland en van verre streken. Dat is niet altijd handig. Het is interessant om te kijken of we de economie stap voor stap weer meer circulair kunnen maken. 

Vorig jaar heeft de Waddencampus laten onderzoeken wat het eiland zoal aanvoert en afdankt. De onderzoekers keken naar het hele eiland én naar vijf soorten ondernemers. Dat werd een inspirerend verhaal.

Op 15 september is iedereen van harte welkom in De Toel in Nes om verder te praten over circulaire economie. Amelander Gerard Roemers, een van de onderzoekers, vertelt over de mogelijkheden om als eiland steeds meer circulair te worden. We hebben het daarnaast ook over drinkwater, duurzaam bouwen en andere circulaire initiatieven. Er is volop ruimte voor gesprek, ideeën, vragen en discussie. U bent van harte uitgenodigd!

  • Donderdag 15 september
  • De Toel in Nes
  • 19:30 – 22:00 uur
  • Aanmelden graag door middel van een mailtje naar info@waddencampus.nl.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *