Ameland Boeken Blog over de 500

HOLLUM – In de loop van de jaren zijn er heel wat boeken, magazines, kaarten en spelletjes over Ameland uitgegeven. In het blog Ameland Boeken worden ze verzameld. In een paar maanden tijd is de verzameling gegroeid tot ver over de 500 uitgaven die betrekking hebben op Ameland. En nog is de verzameling niet compleet. En ook komen er steeds weer nieuwe uitgaven bij. De laatste post gaat over een boek dat nog niet eens uit is, niet eens over het eiland gaat, maar over de slavernij. In dit geval is het de schrijver die ervoor zorgt dat het op het Ameland Boeken blog thuishoort. Het is namelijk door Andrea Mosterman, geboren en getogen op Ameland, geschreven.

De op een na laatste post gaat over een crowdfundingproject om een boekje over een reddingbootpaard uit te kunnen geven. Hou deze website en het blog Ameland Boeken maar in de gaten om de ontwikkelingen te volgen.

De op twee na laatste post gaat over Leendert Scheltema en de 'Aanbevolen Post' gaat over de Ameland Huuskes, de bouwplaatjes op kaartformaat.

Het boek dat op 21 augusts 2021 werd toegevoegd is een uitgave uit 1966, een boek van Waling Dykstra. Het heet Uit Friesland's Volksleven en er staan enkele verhalen van Ameland in.

Heeft u een Amelandboek in de kast staan dat nog niet in de verzameling voorkomt, stuur dan een foto van de voorkant, achterkant en binnenkant met de uitgeversgegevens. Dan wordt dit boek ook op Ameland Boeken vermeld. U kunt een berichtje sturen via het contactformulier op het blog zelf of via Facebook.

Heeft u zelf een verhaal in uw hoofd dat u wilt uitgeven? Een bijzonder boek dat u wilt maken, maar weet niet waar te beginnen? Of heeft u het boek eigenlijk al klaar en zoekt u nog een redacteur en uitgever? Neem dan contact op met Ameland Pers Uitgeverij (te vinden via het hoofdmenu van deze PA website) of met Charlotte Penders van Charming Stories.

Het Ameland Boeken blog wordt bijgehouden door Jeanet de Jong.

Het blog Ameland Boeken is via deze link te vinden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *