Ameland bijna EDEN award

ARNHEM – Niet Ameland maar het Zuid-Limburgs recreatie- en natuurgebied Park Gravenrode is winnaar van de EDEN award 2009 geworden. De prijs voor duurzaamste toeristische bestemming werd vandaag uitgereikt in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Tijdens de feestelijke uitreiking in de dierentuin werd Park Gravenrode tot winnaar van de EDEN award 2009 uitgeroepen. Uit handen van juryvoorzitter René Bergkamp kon de winnaar de prestigieuze prijs in ontvangst nemen. Naast een award ontvangt het park 25.000 euro.

Ameland was samen met Twente en Park Gravenrode in Zuid-Limburg een van de genomineerden.
De EDEN award werd voor de eerste keer in Nederland uitgereikt. EDEN, de afkorting staat voor European Destinations of ExcelleNce, prijst de meest duurzame toeristische bestemmingen in Europa. Het is het ministerie van Economische Zaken die met de prijs verdere verduurzaming van de toeristische sector wil stimuleren.
Dat Ameland bij de drie duurzaamste bestemmingen van Nederland hoort betekent dat Duurzaam Ameland op de goede weg is.

Op de Foto: De winnende bestemming ontvangt de award en bloemen uit handen van de jury. Vlnr. mevrouw Bemboom – attractiepark Slagharen, Jos Vranken – directeur NBTC, Kees van Wijk – directeur VVV Nederland, Anya Niewarra – directeur VVV Zuid-Limburg, de heer Thomas – gemeente Kerkrade, René Bergkamp, Directeur Generaal innovatie en ondernemen van het Ministerie van Economische Zaken, mevrouw Woudstra – directeur ANWB Vereniging en de heer Von Meijenfeldt – Directeur Generaal van het Ministerie van LNV

>>>lees hier Ameland maakt kans op EDEN award

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *