Ameland betaalt keurig op tijd

DEN HAAG – Ameland betaalt haar rekeningen keurig op tijd. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar betalingsgedrag van gemeenten, uitgevoerd in opdracht van MKB-Nederland.

Ameland en Landerd halen de beste score, Castricum is hekkensluiter.

Het betalingsgedrag van gemeenten is het afgelopen jaar slechts marginaal fractie verbeterd: 77,5 procent (77,3 procent in 2011) van de rekeningen wordt op tijd voldaan. Daarmee blijven de lokale overheden nog ver achter bij de rijksoverheid, waar inmiddels 90 procent van de facturen binnen 30 dagen wordt betaald. De gemiddelde overschrijding van de betalingstermijn is gedaald van 10 naar 9 dagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Dun & Bradstreet op verzoek van MKB-Nederland, waarbij circa 150.000 rekeningen aan gemeenten onder de loep zijn genomen.

Ameland ActueelDe ranglijst die uit het onderzoek voortvloeit, laat zien dat Ameland en het Brabantse Landerd de snelst betalende gemeenten van Nederland zijn. Beide hebben alle onderzochte rekeningen op tijd voldaan. Castricum komt als slechtste uit de bus. De Noord-Hollandse gemeente betaalt 41 procent van de rekeningen te laat, met een gemiddelde overschrijding van de betalingstermijn van 30 dagen.

Top-5 snelst betalende gemeenten

 

Gemeente (Provincie)

% op tijd 

Paydex

Dagen vertraagd

1.

Ameland (Fr)

100%

80

0

2.

Landerd (L)

100%

80

0

3.

Drechterland (N-H)

95%

80

0

4.

Cromstrijen (Z-H)

94%

80

0

5.

Baarle-Nassau (N-B)

94%

80

0

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *