Ameland beste woonplek Friesland

AMSTERDAM – De beste plek om te wonen in de provincie Friesland is Ameland. Dat zegt het Elsevier onderzoek naar de beste gemeente van 2009.

De beste gemeente van het land is Naarden geworden. Naarden wint dankzij drie sterke troeven: de talrijke historische monumenten in de oude vesting, het natuurgebied Naardermeer en de aanwezige bedrijvigheid. Ameland, Amsterdam en Ermelo bieden het meeste woongenot tegen de laagste woonlasten. Wieringermeer, Moordrecht en Berkelland brengen de inwoners de hoogste woonlasten in rekening, tegen het minste woongenot, komt uit de Elsevier cijfers.

Weekblad Elsevier beoordeelt jaarlijks alle 441 gemeenten van Nederland. Het blad kijkt naar woongenot, natuur en recreatie. Elsevier vraagt ook naar de werkgelegenheid en de werkloosheid, de bereikbaarheid van ziekenhuizen en de aanwezigheid van scholen en winkels. Is er cultureel wat te beleven in de gemeente en is er een rijk of arm uitgaansleven, wil het weekblad weten. Elsevier kijkt ook naar het sociaal klimaat en de criminaliteit. De uitkomst van al deze vragen zet Ameland op nummer 1 in de provincie en landelijk in de hoogste regionen, op nummer 29.

De uitgebreide resultaten uit het onderzoek "De beste gemeenten" zijn beschikbaar zijn vanaf woensdag 25 juni 2009 beschikbaar op de website van Elsevier.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust, zoals op elk artikel op PA, copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *