Ameland beleeft derde golf

Geplaatst op: 05 april 2021 - Categorie: Ameland & Eilanden

Bron: Corona Locator NederlandVan de veiligheidsregio

BALLUM – Ameland beleeft zijn derde golf in de corona pandemie. Gisteren zijn er weer drie Amelanders met een positieve test bijgekomen. De telling betreft mensen met een woonadres op het eiland. Er zijn wel meer mensen positief getest, maar dat betreft dan gasten die zich hier hebben laten testen, of eilanders die wegens studie elders staan ingeschreven. Sinds 1 april staat de score van positieve Amelanders op 7. De tweede golf vond na de Sinterklaasperiode plaats en de eerste golf startte eind september 2020 en liep door in oktober. De derde golf startte voor de Paasdagen.
Het totaal aantal Amelander ingezetenen die sinds eind september vorig jaar positief testten is inmidels 153.

Gemeente Ameland roept via social media op om thuis te blijven bij klachten en een test aan te vragen. Veiligheidsregio Fryslân verspreidt adviezen voor wie een bezoek aan de Waddeneilanden brengt.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?