Ameland Afternoon Onder de Vuurtoren

HOLLUM – Onder de Vuurtoren bij Hollum organiseert op zondag 3 november een Ameland Afternoon, met optredens van De Amelander Juttersvrowen, Het Amelander Shantykoor en, vanzelfsprekend, Paul Martin. De muziek begint om 15:00 uur en de entree is gratis.

Juttersvrouwen

De Amelander Juttersvrouwen zingen liedjes van vroeger en nu. Vaak staan deze liedjes in het teken van het zeemansleven, dat ooit een belangrijke rol op het eiland speelde. De juttersvrouwen komen uit alle vier dorpen van het eiland en worden begeleid door het accordeonduo Mientje en Annie.

Shantykoor

Het Amelander Shantykoor bestaat sinds 1986. In 2011 vierde het koor het vijfentwintigjarig bestaan. De zanggroep is zeer actief, treedt op het eiland en in binnen- en buitenland op. Shantykoor Ameland heeft zich helemaal toegelegd op het zingen van shanties. Hun 'West Zuid West van Ameland' is inmiddels een beroemd lied geworden en staat bij elk shantyoor op het repertoire. Shanties zijn zeemansliederen.

Paul Martin is de Ierse muzikant van het huis. Hij zingt iedere zondag in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren. Paul Martin heeft een breed repertoire en zingt niet alleen van zijn geboorteland Ierland, maar ook muziek uit Schotland en Amerika. In de Verenigde Staten trok hij jarenlang rond in het Ierse circuit aldaar.

"These performances will be a lovely way to experience some fine Ameland culture and also a perfect way to start your Kunstmaand" beveelt Paul Martin de Ameland Afternoon aan.

"Tot zondag in het Pannenkoekhuis."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *