Ameland Adventure

BALLUM – In de Gemeente Info van 22 juli stond een melding van een buitenplanse ontheffing voor het mogen bouwen van opslagruimte op het Noordzeestrand bij paal 11.500 bij het Westerpad. Tonnie Overdiep (PvdA) meent dat  de gemeente daar beleid op moet maken om wildgroei van hutjes en containers aan de zeekant te voorkomen.
Voorheen stond bij het Westerpad een zeecontainer. A. Kiewiet van Ameland Adventure heeft nu een neiuwe aanvraag ingediend voor een opslagruimte. Het watersportbedrijf biedt clinics strandzeilen, powerkiten, brandingsurfen, branding kajakken en boogschieten aan. “We moeten er zeker beleid op maken want anders krijgen we straks een duinenrij vol zeecontainers,” zei burgemeester Albert de Hoop in de raadscommissievergadering van 10 Augustus.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *