Ameland aanwezig op Waddengoudfestival

DEN ANDEL – Ameland zal aanwezig zijn op het eerste Waddengoudfestival. Waddenpost, met als thuishaven Hollum Ameland, doet mee met het eerste festival dat om Waddengoud draait. Waddenpost draagt sinds januari het Waddengoud embleem.

Waddengoud

Diverse Waddengoud gecertificeerde bedrijven verspreid over het Groningse, Friese en Noord-Hollandse Waddengebied hebben elkaar gevonden om het natuur- en cultuurgebied mee te helpen op de kaart te zetten. Bedrijven op het gebied van streekproducten, toerisme en kunst- en cultuur. Zij organiseren gezamenlijk het Waddengoudfestival op zondag 18 mei op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Kleur

Het is al langer de discussie: hoe kan de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee beter worden benut? De sleutel tot succes ligt bij de mensen en bedrijven in het Waddengebied. Zij geven inhoud en ‘kleur ‘ aan de streek. Deze ‘couleur locale’ zit verspreid over het hele Waddengebied van de drie provincies. Het publiek moet dan ook heel wat afreizen om met allerlei bijzondere Waddenmensen en -bedrijven kennis te maken. Breng het voor één dag bij elkaar in een festival dachten Johanna Davids en Erik Gritter van Cultuurerf Andledon. Het idee werd omarmd door collega Waddengoud gecertificeerde bedrijven. Zo hebben onder meer producenten van streekproducten, vissers, muzikanten, fotografen, schilders, accommodaties, filmmakers, waddenplatforms en een cateraar elkaar gevonden om het Waddengoud festival in te kleuren. De bedrijven zijn afkomstig van Texel, Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en de Noord-Hollandse, Friese en Groningse kust. Behalve de locatie in het Waddengebied, verbinden deze bedrijven zich ook met elkaar door hun kwaliteit van werken, duurzame bedrijfsvoering en hun liefde voor het gebied. 

Duo Drijfhout

Aan het festival doen onder andere mee de Vlielandse muzikanten van Duo Drijfhout, de toeristische accommodaties van Zo Texels, kunstenares Janneke de Jong uit het Noord-Hollandse Den Oever, Proeflokaal ’t Ailand uit Lauwersoog, Waddengoudboerderijwinkel Pieterburen, Waddengoudcatering Birgit Flüg uit Stitswerd, Waddenpost van Ameland en diverse fotografen en filmmakers. Een markt, expositie, workshops, demonstraties en een bioscoopfilm maken onderdeel uit van het festival.

>>> lees hier meer over het Waddengoudfestival en over Waddenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *