Ambousen wil volledige horeca

BALLUM – Vakantiepark Ambousen van Qurios Holiday Retreats wil voor het centrale gebouw volledige horeca. Het project kreeg de vergunning voor ‘ondergeschikte horeca’ maar vraagt verruiming van die vergunning. Het college wees dat verzoek af.

“Het past niet in het Horecabeleidsplan,” verklaart wethouder Piet IJnsen tijdens de raadscommissievergadering van maandag 7 mei. Ambousen diende vorig jaar het plan in met de aanvraag van ondergeschikte horeca. Qurios wilde snel beginnen met bouwen, in september 2017, om voor 1 mei 2018 klaar te zijn. Een kleine horecavergunning maakte meer kans dan een grote, wist Qurios. De aanvraag voor een volledige vergunning kwam later wel. “Dan moeten we eerst het Horecabeleidsplan evalueren,” is het onverbiddelijke commentaar van de wethouder.

Theo Faber (AmelandEén) had een andere visie op het geheel. “In welke situatie zijn we beland?” Die vraag legde hij op de raadstafel om hem meteen daarna zelf te beantwoorden. “Iedereen kan aanvoelen dat er bij de bouw een nieuwe aanvraag zou komen. Hier kun je beter een volledige horecavergunning van maken, want dít kan niet!”

Het onderwerp komt nog een keer terug in de raad. Ondertussen wordt er op het park Qurios Ameland nog volop geïnstalleerd en gestraat. Het parkeerterrein is al aardig vol, in de speeltuin wordt geklommen en gegleden; diverse huisjes zijn bezet.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *