Ambousen stuurt brief naar caravaneigenaren

HOLLUM – Ambousen wil herstructureren en stuurde daarom op 29 april de huurders van een jaarplaats in het park een brief om hen alvast op de hoogte te stellen van de voorgenomen wijzigingen. De caravaneigenaren kunnen nog zeker twee zomers van hun stek genieten, maar daarna wordt de termijn onzeker. Op het park staan 123 caravans, waarvan vele van vaste gasten die al jaren naar hun eigen plekje op het eiland komen.

Volgens Recron voorschriften moet de verhuurder dit soort wijzigingen minstens een jaar van te voren laten weten. “Het blijft hier even bij,” zegt Theo Nobel, eigenaar van Ambousen.

Nobel legt uit dat hij de voorzieningen op het kamp wil verbeteren en dat ze aan wisselende gasten willen gaan verhuren in plaats van aan vaste gasten met een eigen caravan. De brieven moesten worden verstuurd zodat de gasten beter kunnen bepalen of ze sommige investeringen aan hun stek nog wel zullen gaan doen. Nobel: “Wij willen duidelijk zijn.”

Gerard Schaaf is zo’n caravaneigenaar. Hij heeft een mobiel vakantieverblijf van een jaar of twaalf oud, die al die tijd op Ambousen staat. Nu moet hij nadenken over een nieuwe plek. Wil hij zijn caravan op Ameland houden of gaat hij hem verplaatsen naar elders. Daar is Schaaf nog niet uit, maar onaangenaam verrast is hij wel. “Ameland is het eiland aan het verkwanselen,” zegt hij en “Ambousen is Klein Roompot geworden.” Eind vorig jaar schreef Roompot de caravaneigenaren op Boomhiemke in Hollum aan met een soortgelijke brief. De caravans moesten 1 januari 2016 zijn weggehaald, maar die mogen na druk van de kampeerdersvereniging en gemeente blijven staan tot 1 januari 2017.

Nobel zet de herstructurering van het park om bedrijfseconomische redenen in gang. Samen met compagnon Compact Leisure BV richt hij komend jaar het terrein tussen Ambousen en Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren verder in. Wat er daarna met de rest van het park gebeurt waar nu de 123 stacaravans staan, is nog niet concreet, maar het plan is dat er mobiele vakantieaccommodaties voor terugkomen die Nobel via een boekingskantoor gaat verhuren. “Wij willen zoveel mogelijk verhuren.” Het zijn plannen, waarover hij de betrokkenen wel moest informeren. Vandaar de brief.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *