Ambachtelijke Dag schenkt aan Samenloop voor Hoop

BALLUM – De Ambachtelijke Dag Ballum doet een schenking aan SamenLoop voor Hoop Ameland. Tijdens de afgelopen Ambachtelijke Dag in juli werd er een ludieke actie gehouden om de actie SamenLoop voor Hoop op Ameland te ondersteunen. SamenLoop voor Hoop zamelt geld in voor kankeronderzoek.

Tijdens het dorpsevenement in Ballum lopen altijd veel mensen in kleding uit het verleden. Dit geeft deze dag een speciale sfeer. Zo liep erafgelopen editie een heuse veldwachter op straat rond. Deze veldwachter bedacht een actie om geld op te halen voor het KWF-SamenLoop voor Hoop op Ameland. Iedereen die de veldwachter stoorde in het uitvoeren van zijn functie kreeg een 'boete'. Ook mensen die de veldwachter ongevraagd fotografeerden konden rekenen op een 'bekeuring'. Het geld kon worden gedeponeerd in een ton, die bij slijterij Nobel stond. Het eindresultaat van deze dag was € 75,00. De veldwachter besloot dit bedrag zelf te verdubbelen en zodoende kon het KWF rekenen op € 150,00. Vervolgens besloot organisatie van de Ambachtelijke Dag € 100,00 aan dit bedrag toe te voegen, zodat het eindresultaat € 250,00 was.

Op zaterdag 15 december overhandigden de veldwachter Sieds Tuinenga en Dirk Metz van de organisatie Ambachtelijke Dag het bedrag aan Heleen van Meurs en Dirk Kooiker van SamenLoop voor Hoop Ameland. Op de valreep deed een onbekende voorbijganger nog € 10,00 in de bus en zo werd er € 260,00 overhandigd voor dit goede doel.

Het uiteindelijke resultaat van deze fantastische SamenLoop voor Hoop-actie wordt binnenkort door de organisatie bekend gemaakt.

lees hier meer over de opbrengst van SamenLoop voor Hooop Ameland in juli 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *