RSS
Zoeken

'Amazing Ameland' in Ameland State

Geplaatst op: 04 september 2016 - Categorie: Alles & Algemeen

Amazing Ameland

NES – In Landal Ameland State is een dubbeltentoonstelling te zien met werk van Cornemieke Wassink en Eveline Boonstra. De tentoonstelling heet ’Amazing Ameland’ en loopt tot 20 oktober. Daarna maakt Landal Ameland State zich weer op voor de Kunstmaand.

Wassink en Boonstra kennen elkaar van de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Hun interesse en onderwerpkeuze komen voor een groot deel overeen. Zij schilderen daarom regelmatig samen in eigen atelier of ‘en plein air’.

Cornemieke Wassink
Cornemieke Wassink heeft samen met haar man de wereld rondgereisd, deels per fiets. Ook zij hebben een voorliefde voor de Waddeneilanden en hebben sinds kort een vaste plek op Ameland waar ze genieten van de rust die het eiland uitstraalt.

Cornemieke Wassink maakt acryl- en olieverf schilderijen waarbij kleur, licht en ruimte een belangrijke rol spelen. Ameland is door de weidsheid, natuur en het prachtige licht een enorme inspiratiebron. Zij probeert in haar schilderijen de juiste sfeer te op te roepen en werkt regelmatig en plein air. De onderwerpen die haar aantrekken zijn divers waarbij natuur en landschap wel de boventoon voeren.
Website: www.cornemieke-wassink.exto.nl

Eveline Boonstra-Nieboer
De liefde voor Ameland is bij Eveline Boosntra van jongs af aan aanwezig. Ze is de derde generatie van haar familie die sinds het begin van de vorige eeuw een vaste plek op Ameland heeft. Ze verblijft sinds haar jeugd elk jaar enkele weken op het eiland dat zij als haar tweede thuis beschouwd.

De schilderijen op deze expositie zijn heel divers qua onderwerp maar ook qua techniek. Acryl, pastel en olieverf. Ameland in al zijn verscheidenheid is een thema dat altijd weer terug keert in het werk dat ze maakt.
Naast Ameland schilderijen maakt ze ook andere landschappen, abstract werk en portretten. Zo heeft ze ook het staatsieportret van koning Willem Alexander mogen schilderen voor het gemeentehuis van haar woonplaats Huizen.
Website: www. evelinenieboer.exto.nl

⇒ klik hier om te zien wat er nog meer voor tentoonstellingen zijn op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?