Alysha staat derde in tussenstand

HOLLUM – Alysha Bunicich (19) uit Hollum doet mee aan de Miss Beauty of Friesland verkiezing en als ze die wint gaat ze door naar de landelijke verkiezing. In de tussenstand van de stemmen die via sms gegeven kunnen worden door het publiek, staat ze nu derde. Bekijk de tussenstand via deze link en sms voor een stem.

Alysha, dochter van Mario en Adinda Bunicich, werd door een vriendin op het spoor van de verkiezing gezet. Die zei: “Ik vind het zó wat voor jou!” en dat knoopte Alysha in haar oren. Ze meldde zich aan en werd op 9 februari gecast. De Miss Beauty of Friesland is een verkiezing voor meiden die op de catwalk willen stralen en die op het podium uit de voeten kunnen. Het is een verkiezing voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd tussen de 15 en 27 jaar.

Sinds die casting krijgt Alysha elk weekend wel ergens in Friesland een trainingsdag. Ze krijgt catwalk training, social media les en andere oefeningen waardoor ze zich leert presenteren. Ook zijn er fotoshoots. Ze vindt het heerlijk, zelfs leuker dan verwacht. Ze leert heel veel nieuwe mensen kennen en wordt door alle oefeningen en trainingen zelfverzekerder. Dat merkt ze al na een paar weken. Alysha had aanvankelijk geen ambitie voor missverkiezingen, maar nu ze er van proeft vindt ze het verrukkelijk en geniet ze van de kansen die ze krijgt.

Miss Beauty of Friesland

Miss Beauty of Friesland word je niet zomaar. Je moet de looks hebben en je moet er ‘staan’. De jury geeft uiteindelijk punten en vrienden, vriendinnen, familie en iedereen die Alysha het allerbeste toewenst kunnen stemmen via een sms-bericht. Al die stemmen van de fans van Alysha tellen voor 20 procent mee in de totaalscore. Er kan tot 17 april middernacht worden gestemd; op 18 april is de finale in Gorredijk.

Als ze wint, gaat ze door naar het landelijke traject en gaat ze op voor de titel Miss Beauty of the Netherlands. “Wat ik natuurlijk heel graag wil”.

Queen of the Jister

Een succes heeft Alysha al behaald: ze mag zich Queen of the Jister 2020 noemen. De Jister is een café in Oosterzee en daar won ze een biertapwedstrijd onder toeziend oog van de familie Pos, de wijnimporteurs uit de televisieserie ‘Helemaal het einde!’

Plasticvrije Waddenzee

De verkiezing gaat niet alleen over mooi haar en een gaaf huidje. De deelnemers kunnen een onderwerp kiezen waar ze zich hard voor maken. Niet dat het verplicht is, ze mogen het zelf weten. Zo zet Alysha zich in voor een plasticvrij waddengebied. Ze heeft met de robbenboot De Zeehond van haar ouders al heel wat mijlen over de Waddenzee gevaren en het gebied, met het eiland waar ze opgroeide, ligt haar na aan het hart.

Ook zet ze zich in voor de LINDA.foundation, die kinderen helpt die in armoede opgroeien. Alysha zamelt geld in door zelfgebakken cup cakes te verkopen bij het buffet van de veerboot.

SMS

Help Alysha naar een hoge positie door op haar te stemmen via een sms. Stuur het bericht met de tekst 'Poll Friesland Alysha' naar 3010. Het kost je €1,10 per sms. Je mag zo vaak sms’en als je wilt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *