Alweer onderscheiding voor Ameland

Ameland in 2011BALLUM –  Een dag nadat Ameland de Quality Coast Award ontving, zijn de badstranden van Ameland onderscheiden met het internationale eco-label voor veilige en schone stranden: de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlaggen zijn op donderdag 19 mei 2011 bij de landelijke uitreiking op jachthaven Flevostrand in Biddinghuizen toegekend aan de badstranden bij Buren, Nes en Hollum op Ameland. De stranden van Ameland zijn, net als in 2009 en 2010, de enige stranden van Friesland die de vlaggen mogen voeren.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid hebben. Elk jaar wordt met controles bekeken of de plekken nog aan de eisen voldoen. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de gemeente levert op het gebied van de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

De Blauwe Vlag is een initiatief van Foundation for Environmental Education (FEE). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. Quality Coast, het keurmerk van Coastal & Marine Union-EUCC/Vereniging Kust & Zee, is een aanvulling op het Blauwe Vlag-programma. De Blauwe Vlag heeft uitsluitend betrekking op stranden en jachthavens, terwijl Quality Coast gericht is op de duurzaamheid in het gehele kustgebied.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *