Alweer 37 jaar geleden

HOLLUMDeze week is het 37 jaar geleden dat acht reddingbootpaarden op het Zuidwest bij Hollum verdronken. Op dinsdag 14 augustus 1979 werden de redders van reddingstation Hollum gealarmeerd in verband met de stranding van een jacht. Voor de ogen van hun eigenaren en talloze eilanders en badgasten verdwenen de paarden onder water en verloren het leven. Op de plek van de toenmalige strandopgang voor de paardenreddingboot staat een monument ter nagedachtenis aan dit ongeluk. De acht paarden liggen daar begraven.

Soms ligt er een schelpje op de grafsteen. Dan weer ligt er een bosje paardenbloemen of een bosje helmgras, wat muizeoortjes en kruiskruiden. Deze week staan er een paar bakjes met bloemen en scheermessen en ligt er een bos hortensia's. Geen grote kransen, maar wat bloemen en schelpen ter nagedachtenis.

Het filmpje hieronder is in 2010 gemaakt, dertig jaar na het ongeluk.

lees hier het gedicht van Lenze L. Bouwers

lees hier over de Paardenreddingboot en het ongeluk van 37 jaar geleden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *