‘Als het torenlicht dooft’ van Thijs Visser

STEENBERGEN – ‘Als het torenlicht dooft’ is het derde deel van de torentrilogie van Thijs Visser. Met het boek dat volgende week uitkomt is de serie compleet.

In 2010 maakte Thijs Visser zijn schrijversdebuut met de thriller 'Terug naar de toren'. Het boek, dat zich afspeelt in Hollum, is op Ameland een absolute bestseller. Nog steeds is er volop belangstelling voor het boek en inmiddels is de vierde druk verschenen. Door de vele enthousiaste reacties en de talloze vragen over een opvolger heeft Thijs Visser het thema verder uitgewerkt in een trilogie. In 2013 is het tweede deel ‘De toren als getuige’, verschenen en volgende week ligt het derde deel ‘Als het torenlicht dooft’ in de boekhandel. 

Het verhaal start bij de opening van de Bed & Breakfast die Folkert de Vries samen met Ira begint. Het is dan twee jaar na de dramatische brand in hun nieuwe huis waarbij een goede vriend de dood vond. De B&B heeft als eerbetoon aan het reddingwezen de naam De Groenlandse Sloep gekregen, de eerste roeireddingboot op Ameland. Dat thema is ook in de aankleding van het pand verwerkt.

Een probleemloze nieuwe start is ze echter niet gegund. De geschiedenis van de horrordominee en zijn nakomelingen blijft Folkert en Ira echter ook in dit boek achtervolgen. Tegen de achtergrond van het mystieke Ameland wordt hun levensgeluk voortdurend op de proef gesteld. Rekenen zij in dit meeslepende verhaal met een bloedstollend einde definitief af met het verleden?

Ofschoon het verhaal fictie is, schetst dit boek een beeld van het leven en de sfeer op Ameland. Thijs Visser weet in ‘Als het torenlicht dooft’ de lezer mee te slepen in een spannend verhaal, dat het beste omschreven kan worden als een romantische thriller. De winkelprijs van het boek (384 pagina’s) is € 19.90. Het boek is verkrijgbaar in alle boekwinkels op Ameland en te bestellen via website www.arendsnest.org.

Thijs Visser

Thijs Visser (1950) is geboren en getogen in Apeldoorn en sinds 2007 woonachtig in Steenbergen (NB). Als communicatieadviseur heeft hij geleerd om heldere taal te gebruiken. Dat maakt zijn werk herkenbaar en toegankelijk. Zijn schrijverstalent heeft hij van zijn vader (Thijs Visser, 1910-1975), die in 1946 de roman ‘Onder het torenlicht’ schreef. Hun boeken spelen zich af op Ameland, het Waddeneiland waar zijn vader is geboren en Thijs als kind veel vakanties doorbracht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *