Allereerste pop-up etalage van Ameland

HOLLUM – In Holum staat de allereerste pop-up etalage van Ameland. Het is geen pop-up winkel, maar etalage en het gaat allemaal over Hidde Dirks Kat en het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat is, met een Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films.

Pop-up voor Hidde Kat

De pop-up etalage staat aan De Hagen in Hollum, in een van de vier huisjes die momenteel leeg taan om gesloopt te worden. In het raam is het programma van Zomer vol Verhalen, Zomer vol Films, Zomer vol Tentoonstellingen en Zomer vol Culinaire Expedities te zien. Het programma staat ook in de folder die op Ameland huis aan huis is gegaan en die op heel veel plekken op het eiland voor het grijpen ligt.

Woensdag is Walvisdag op Ameland, althans de komende zes weken.

Woensdag is Walvisdag

Op woensdag 18 juli begin het. Dan is het walvisdag met verhalen van Selma Scheele in Museum Swartwoude in Buren. Bekijk hieronder in de foto van de folder de tijden of raadpleeg de agenda op deze website. Pik daar meteen de tentoonstelling even mee, over De vrouw achter de zeeman

Eiland van Hidde Dirks Kat – Zomer vol Culinaire Expedities

Woensdag is ook de dag dat er Culinaire Expeditie zijn te doen in vier restaurants: De Griffel in Hollum, Strand Ballum, De Piraat in Nes en StrAnders in Buren. Het is speciaal voor fijnproevers en avonturiers die willen weten wat commandeur Kat at en wat Jantje Jans kookte. Vier restaurants verrassen je op zes zomerwoensdagen met het Hidde Dirks Kat of Jantje Jans driegangen menu. Het culinaire avontuur is gebaseerd op het Arctisch Kookboekje, dat tevens Amelands Kookboekje is. Het boekje is in die vier restaurants bij het menu te koop voor slechts € 3,50. In de winkel en in de Amelander Musea kost het maar € 5,–. 

Culinaire Expeditie Hidde Dirks Kat

Woensdag 18 en 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus 2018

Eetlokaal De Griffel, Burenlaan 41, Hollum | Reserveren: 0519-554135 of www.degriffelameland.nl

Restaurant De Piraat, Oude Steiger 5, Nes | Reserveren: 0519-543138 of restaurantdepiraat@knid.nl

Beleef de barre reis van Hidde Dirks Kat mee met een driegangen menu van walvisvlees, zeehondensoep, mosselen, rendier, blauwe bessen parfait, gecombineerd met heerlijke zuurkool en scheepsbeschuit. Met een vette knipoog en passende vervangers.

Culinaire Expeditie Jantje Jans

Woensdag 18 en 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus 2018

Restaurant StrAnders, Strandweg 71, Buren |Reserveren: 0519-543029 of WhatsApp: 06-10514376

Strandpaviljoen Ballum, Strandweg 24, Ballum | Reserveren: 0519-554024 of www.strandballum.nl

Proef 250 jaar geschiedenis aan de hand van de lievelingsgerechten van zeven vrouwen van Ameland. Op het driegangen keuzemenu staan onder meer Wadden witvis, rundersukade, mosterdsoep en zandaardappelen van Amelander bodem. Met als afsluiter zoeternijen uit de 18e eeuw.

Hidde Kat Journaal in Marc op de Middag

In de zomerweken is elke zaterdagmiddag in het programma Marc op de Middag om ongeveer 15:15 uur het Hidde Kat Journaal op de Lokale Omroep Ameland te horen. Daarin worden de nieuwtjes van die week verteld en tips gegeven over het zomerprogogramma.

De LOA is te beluisteren via de televisie, via Kabelkrant Ameland en op de radio op 89.4 FM en op dekabel op 105.8.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *