Alleen maar winnaars op Ameland

HOLLUM – Better2gether ging met een groep de uitdaging van Rondje Ameland aan. De meesten liepen de 25 kilometer en een aantal ging op de fiets of met de handbike het rondje afleggen. De deelnemers en hun begeleiders gloeien nog na van trots. Better2Gether is een actieve groep die ontstaan is uit de welzijnsorganisatie Stichting WIEL uit Elberg en omgeving. 

Pittige wandeling

De wandeling was pittig en na een kilometer of 8 kregen de eerste deelnemers het lastig. Toen bleek dat Better2gether haar naam eer aan deed en iedereen die het moeilijk had kreeg meteen een duwtje in de rug. Pijntjes nam men voor lief en na het grote rustmoment halverwege ging eerst het moraal en vervolgens het tempo flink omhoog. Iedereen ging het halen al was dat bij sommigen op het tandvlees. Bij de finish konden ze de welverdiende medaille in ontvangst te nemen.

Finish

De fietsploeg was al eerder over de finish gekomen en stond daar klaar om het team toe te juichen. Ook zij hebben een fantastische prestatie geleverd, want als je door ziekte conditioneel helemaal teruggeworpen wordt of zware lichamelijke ongemakken hebt, dan is een sportieve prestatie leveren geen vanzelfsprekendheid.

Acceptatie

"Een sportieve prestatie leveren als je een beperking hebt is op zichzelf al mooi, maar als je dat kan doen samen met anderen dan hoor jij er gewoon bij. Daar zijn soms wat aanpassingen voor nodig of een klein beetje extra aandacht, maar heel vaak is dat niet eens nodig. Als de acceptatie er maar is. Die acceptatie was er bij de andere deelnemers en de organisatie van het Rondje Ameland, maar ook op het vakantiepark en natuurlijk bij betrokken vrijwilligers en begeleiders. Samen eten, een kerkdienst op locatie, met de strandexpress het wad op en uiteindelijk een bonte avond. Een weekend inclusief samenleven haalt het beste in iedereen naar boven en maakt iedereen sterker. Als dat zo mooi en zo waardevol is, moet dat de komende tijd maar een goed vervolg krijgen op de Noord-Veluwe", schrijft de organisatie.

Bron Better2Gether

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *