Aleida 236 van Ameland honderdtonner koe

BUREN – Aleida 236, de koe van Foppe Molenaar en Dymphie van den Bergh is gisteren geëerd met een bezoek van een vertegenwoordiger van CR Delta, de KI vereniging, vanwege haar bovenmatige melkproductie. Aleida heeft inmiddels meer dan 100.000 liter geproduceerd. De boer en boerin zijn trots op hun koe en geven haar gepaste zorg. Hoe ouder de koe wordt, deste meer aandacht heeft ze nodig, zegt boerin Van den Bergh. 

De vertegenwoordiger van CR Delta feliciteerde diezelfde dag ook melkveehouders Simon en Reinier Kanger. Ook zij hebben een honderdtonner in hun veestapel.

>>> bezoek ook de tentoonstelling Gekke Koeien met schilderijen en tekeningen van Dymphie van den Bergh in het Landbouwmuseum in Buren. Het is de nummer 1 van de route Agrarisch Ameland en onderdeel van de dubbeltentoonstelling over de boeren op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *