Al meer dan 90 vertellers tijdens Verhalenavond!

LEEUWARDEN – Op 18 november 2022 vindt de vijfde editie van Verhalenavond plaats. Verhalenavond heeft op dit moment meer dan 90 vertellers op diverse locaties door heel Fryslân, van Donkerbroek tot Metslawier en van Sneek tot Harlingen. Op Ameland treden zes vertellers op Verhalenavond op, drie in Hollum in De Zwaan en drie in Nes in De Vlindertuin.

Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’! We kennen allemaal een moment, waarop het leven een grote wending nam: De Ommekeer. Waar zat die ommekeer bij de oude vrouw die peinst over haar jeugd, hoe zat het met de boerderij die werd afgebroken en omgekeerd weer werd opgebouwd, welke ommekeer maakte Olfert Pieters Lap mee en op welke wijze was een in eigendom verkregen schip een ommekeer in het leven van de schipper. Allemaal voorbeelden van verhalen die dit jaar verteld worden verteld op Ameland. 

Naast dat het vertellen van en luisteren naar verhalen verbindt, heeft het ook iets magisch. Iedereen is even in het moment, op dezelfde plek met aandacht voor hetzelfde verhaal. “Verhalenavond gaat over het vertellen van persoonlijke verhalen. Soms zijn ze herkenbaar, inspirerend of is het juist een onderwerp waaruit prachtige gesprekken ontstaan” aldus Wini Weidenaar, projectleider van Verhalenavond

Er worden verhalen verteld in kerken, bibliotheken, musea, huiskamers, kelders en andere bijzondere plekken. Eén ding is zeker, op vrijdag 18 november kun je op veel unieke locaties in Fryslân, naar bijzondere verhalen luisteren of juist zelf vertellen. Doe je ook mee? Aanmelden kan nog steeds op www.verhalenavond.nl. Verhalenavond is een productie van Pier21. 

Ameland

In de Zwaan in Hollum en in De Vlindertuin in Nes worden elk half uur een verhaal verteld, beginnende om 19:00 uur. U kunt instappen bij elk verhaal. Op elke locatie zijn drie vertellers, die hun verhaal in een paar rondes vertellen.

→ lees hier over de locaties en verhalen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *