AEC zoekt Koplopers gezocht voor innovatief experiment

BUREN – Ameland wil zelfvoorzienend worden in de energievoorziening. Ook vervoer zal er daarmee in de toekomst anders uit gaan zien. AEC zet in op elektrische deelauto’s die zoveel mogelijk geladen worden met zelf opgewekte zonnestroom. Daarmee worden we onafhankelijk van vervuilende brandstoffen. Om goed te kunnen onderzoeken hoe dit op Ameland het best zou kunnen werken, willen we in kaart brengen wat de vervoersbehoefte van de Amelanders is. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

Wat houdt het onderzoek in?

Als u meedoet krijgt u een app op uw telefoon die bijhoudt waar u zich beweegt op het eiland en met welk vervoersmiddel (auto, fiets, openbaar vervoer of lopend). De app werkt automatisch, u hoeft dus (bijna) niks in te stellen. De app werkt alleen op telefoons met een Android besturingssysteem. Met een iPhone kunt u dus helaas niet meedoen.

De testperiode start in april en zal eerst twee maanden duren en mogelijk verlengd worden naar maximaal 1 jaar. Tweewekelijks zullen we u als deelnemer een korte vragenlijst sturen waarin we vragen of de gegevens kloppen en of er eventuele problemen met de app zijn. Omdat de app speciaal voor het project ontwikkeld is en nog nieuw is, kunnen zich kleine problemen voordoen die we gedurende het onderzoek gaan oplossen.

Waarom meedoen?

Door mee te doen aan het onderzoek kunnen we uw vervoerspatronen gedetailleerd in kaart brengen. Hierdoor kunnen we diensten voor duurzaam vervoer op het eiland ontwikkelen die nauw aansluiten bij uw persoonlijk wensen en behoeften. Met de app kunt u ook zelf zien hoeveel kilometers u aflegt en hoeveel CO2 u daarmee uitstoot. U krijgt dus inzicht in hoe energiezuinig u bent op het gebied van vervoer!

Privacy

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Hanze Hogeschool Groningen. De gegevens worden alleen gebruikt voor dit onderzoek en alleen de onderzoekers hebben er inzage in. Alle data worden anoniem behandeld en er worden geen persoonsgegevens verstrekt in rapportage.

Aanmelden

Wilt u ons helpen met het in kaart brengen van de vervoerspatronen op Ameland? Stuur dan een mail naar info@amelandenergie.nl. Voor vragen bel Johan Kiewiet 06-20932705.

Er hebben zich al 15 vrijwilligers gemeld. Om het onderzoek goed uit te kunnen doen zijn er 50 vrijwilligers nodig. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *