AEC-nieuws

AECBUREN – Stroom afnemen via de Amelander Energie Coöperatie is goed voor het klimaat, de opbrengsten zijn voor Ameland en de stroom is nog goedkoper ook. Dat is nog eens goed nieuws voor 2013.

Lees hieronder AEC-nieuws:

Aandeelhoudersvergadering 26 oktober 2012

We hebben op genoemde datum onze aandeelhoudersvergadering gehouden in The Sunset op het badstrand van Hollum. Onze vergaderingen plannen we altijd bij leden en per toerbeurt in een van de dorpen. Hollum was aan de beurt. De vergadering is goed bezocht en de leden zijn tevreden met het gevoerde beleid en bestuur. AEC genereert steeds meer winst, dat de coöperatie besteed aan zonnepaneelprojecten en energiebesparing bij de klanten en leden. Financieel zijn we een solide organisatie aan het worden en maken we een jaarlijkse omzet van ca. 150.000 euro. Dit geld willen we zoveel mogelijk beleggen in duurzame energieprojecten. De aandeelhouders zijn akkoord gegaan met de voorstellen van het bestuur hiertoe. Dit betekent dat het bestuur en de Raad van Commissarissen nog steeds een vrijwilligersorganisatie is binnen een coöperatie zonder winstoogmerk. Alleen hoogst noodzakelijke kosten worden gemaakt, waardoor zoveel mogelijk winst naar duurzame energie- en energiebesparingprojecten kan gaan.

Zonnepanelenproject

De gemeente Ameland denkt er over om op het vliegveld in Ballum een zonnepanelenweide aan te leggen, die een elektriciteitsvermogen moet opleveren van 25% van de totale behoefte van Ameland. We hebben dit plan besproken in onze aandeelhoudersvergadering en de leden voelen ervoor om te participeren. Het plan voldoet namelijk aan de doelstelling van AEC om Ameland in 2020 CO2-neutraal te hebben en te streven naar een 100% duurzame energievoorziening. AEC denkt aan een investering van 1 miljoen euro. De aandeelhouders vonden dit geen probleem. De investering levert uiteindelijk een rendement op. Hoeveel wordt nader bekeken en hangt natuurlijk mede af van de dan gehanteerde energieprijs. Op 26 november heeft de raad van de gemeente Ameland de intentie uitgesproken om 3,5 miljoen euro te investeren in het project zodat er een positief waddenfonds aanvraag mogelijk is.

Marketingwerkgroep

In het voorjaar van 2012 is op verzoek van enkele leden een marketingwerkgroep opgericht. Uit de aandeelhoudersvergadering van mei 2012 kwam de vraag naar voren om meer aan marketing te doen. Het bestuur voelde hiervoor en heeft een marketingwerkgroep opgericht om marketingactiviteiten uit te voeren. Deze activiteiten hebben tot doel meer bekendheid aan AEC te geven en meer klanten en leden te werven. De werkgroep  komt gemiddeld twee tot drie keer per jaar bijeen en bestaat uit Theo de Heus, Martine Wildervank, Martijn Boelens en Greetje de Vries. Bestuursleden en ambassadeurs van AEC ontvangen een uitnodiging om de vergaderingen bij te wonen. 

Bestuur

De bestuurssamenstelling is veranderd. We zijn erg blij met de komst van José Kooiker uit Hollum. Zij is penningmeester geworden en heeft daarmee de taak overgenomen van Robert Oud. Douwe Molenaar was bereid vicevoorzitter te worden en daarmee trad Suzanna Twickler af in deze functie en is secretaris geworden. Deze herverdeling sluit goed aan bij de achtergrond van de bestuursleden.

>>> klik op de banner van AEC om meer te lezen of lid te worden van de coöperatie

>>> lees hier over Duurzaam Ameland

Kremermakelaars

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *