AEC dingt mee naar P-NUTS Award

AECBUREN – De Amelander Energie Coöperatie (AEC) is één van de 40 deelnemers aan de P-NUTS Awards.

AEC doet mee met het ‘Ontzorg plan Amelander Energie.’ AEC wil Amelanders, die energie willen besparen en duurzame energie willen opwekken, actief coachen en begeleiden. Dat wil ze doen door de investering in bijvoorbeeld zonnepanelen met een geldlening uit het duurzame energiefonds te betalen. De mensen kunnen het geleende bedrag terug betalen via de besparing op de energienota. Het bespaarde bedrag wordt maandelijks terugbetaald aan het fonds totdat het geleende bedrag is verrekend. 

In dit project wordt samengewerkt met de gemeente Ameland, NAM, Gas Terra en Eneco. Deze partijen hebben een convenant afgesloten om Ameland te helpen CO² neutraal te zijn in 2020. In dit project kan de gemeente Ameland meewerken via ondersteuning bij de subsidieaanvraag en het toetsen van de regelgeving. NAM, Gas Terra en Eneco kunnen technische project kennis verstrekken en de AEC coördineert, adviseert en factureert naar de klant. Om een financieringsbuffer voor de investeringen te creëren wordt onderzocht welke partners hieraan mee willen werken, eventueel in combinatie met een lening van een duurzame bank.

De P-NUTS Awards zetten de initiatiefnemers van lokaal opgewekte en duurzame energie in het voetlicht. Op 13 april wordt de winnaar 2011 bekend gemaakt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *